Opblaaskrokodil apart ingezameld op milieustraten

Donderdag 6 juli 2023

Opblaasbare zwembadjes, luchtbedden, strandballen en vrolijke opblaasfiguren, heerlijk al die waterpret in de zomer. Is je zwembadje of opblaaskrokodil kapot? Deze producten van zacht PVC kunnen nu gerecycled worden. Dat spaart CO2-uitstoot en grondstoffen!

Kom naar een van onze milieustraten en maak gratis gebruik van de aparte container voor met de mond opblaasbaar waterspeelgoed. Je herkent de containers aan de gekleurde sticker die erop zit (zie onderstaande afbeelding). Het betreft een inzamelproef in samenwerking met het bedrijf Vinylrecycling. De proef loopt tot eind oktober 2023.

Tot nu toe kon je deze producten alleen kwijt bij het restafval of grofvuil. Ze mogen niet in de PMD-container want het zijn geen verpakkingen. Bovendien is het zachte PVC schadelijk voor de sorteerinstallatie die gebruikt wordt bij de verwerking van PMD. Zonde, want daardoor wordt dit opblaasbare waterspeelgoed eigenlijk standaard verbrand. Goed nieuws dus dat je deze producten nu ook kunt recyclen via onze milieustraten!

Lees meer nieuwsberichten