Opening mobiele milieustraat in Nootdorp

Woensdag 10 januari 2024

Wethouder Marieke van Bijnen van gemeente Pijnacker-Nootdorp en secretaris-directeur Avalex Nicolet Dukker openen op woensdag 17 januari om 10:00 uur de mobiele milieustraat aan de Markt. Deze ‘marktwagen’ is nieuw in de gemeente. Je kunt er terecht voor kleine hoeveelheden grofvuil en klein chemisch afval (KCA).

De mobiele milieustraat staat één dag per maand in Nootdorp op de Markt en één dag per maand in Pijnacker op het Raadhuisplein. Je kunt er terecht met hout (zoals een fotolijstje), metalen (zoals een koekenpan), kunststof (zoals een plantenbakje), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn), KCA (zoals verfblikken en batterijen), frituurvet, oud papier en karton. Zolang het maar in een grote boodschappentas past. Grotere spullen kun je met je Avalexpas naar de milieustraat in Rijswijk of Delft brengen. Een bezoek aan de mobiele milieustraat hoef je niet vooraf te reserveren en is gratis. Op avalex.nl/alternatief-nootdorp vind je op welke dagen deze marktwagen in Nootdorp en Pijnacker staat.

Weggooien? Nee joh!
Wil je verspilling tegengaan? Je hoeft een kapot apparaat niet meteen weg te gooien. Ga ermee naar een repair café. Of geef je spullen een tweede leven en breng ze naar een kringloopwinkel. Heeft je lamp of telefoon het echt begeven? Lever je klein elektronisch afval in bij een e-waste inleverpunt. Vaak zijn deze te vinden bij supermarkten, Kruidvat- en Blokkerfilialen. Op deze manier draag je bij aan een duurzame samenleving. Een overzicht van handige adressen in de buurt vind je op avalex.nl/alternatief-nootdorp.

Grofvuil op laten halen
Als het niet lukt om je grofvuil naar een milieustraat te brengen, dan kun je tegen betaling en onder bepaalde voorwaarden ook een afspraak met Avalex maken om je grofvuil op te laten halen. Onlangs heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp het tarief van €30,00 verlaagd naar €20,00.

Lees meer nieuwsberichten