Pijnacker-Nootdorp | Makkelijker afval scheiden

Dinsdag 12 februari 2019

In Pijnacker-Nootdorp willen we nog meer gescheiden inzamelen dan we nu doen. Daarom zijn er papier- en PMD-containers uitgezet. Op die manier kunnen we meer recyclen. Papier of plastic verbranden kost veel geld en is slecht voor het milieu.

PMD-containers in het buitengebied
Inwoners in het buitengebied hebben naast de eigen papiercontainer, ook een container voor PMD ontvangen. De afkorting PMD staat voor Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen (blik) en Drinkpakken. Denk bijvoorbeeld aan drinkpakken, lege plastic flesjes, shampooflesjes, vruchtensappakken, soepblikken en frisdrankblikjes. Deze verpakkingen worden gesorteerd bij onze eindverwerker en omgezet in grondstoffen die we weer kunnen gebruiken voor nieuwe verpakkingen. Door het scheiden van PMD blijft er nog maar een klein beetje restafval over. Daarom wordt de restafvalcontainer voortaan één keer per vier weken geleegd.

Eerste inzamelronde is een succes!
Om inwoners te helpen, zijn onze grondstofcoaches op pad gegaan om te zien of de communicatie over PMD duidelijk is geweest en of inwoners nog vragen hebben. Tijdens hun ronde, merkten zij dat de meeste inwoners netjes al hun PMD in de gloednieuwe container hebben gedaan. Daar zijn we erg blij mee, want als er alleen grondstoffen (PMD) in de container zitten, kunnen we het gebruiken voor nieuwe producten, zoals shampooflessen en andere verpakkingen of bijvoorbeeld een nieuw koffiezetapparaat. De grondstofcoaches blijven op de inzameldagen voorlopig nog in de wijk, ook geven ze tips door met je in gesprek te gaan of een label aan de container te hangen. Zo zorgen we samen voor een duurzame maatschappij!

Wanneer wordt mijn container geleegd? 
Heb jij de eerste inzameldag gemist? Kijk dan eens op de persoonlijke afvalkalender, daar kun je alle inzameldagen terugvinden.

Johan gaat scheiden
TV West maakte een interessante aflevering over de recycling van papier in de serie “Johan gaat scheiden!”. Bekijk de aflevering!


Websitebanner_PMD

Lees meer nieuwsberichten