17 augustus 2021

Start zijbelading in Schipluiden

Volgende week is het zover! Dinsdag 24 augustus halen we in Schipluiden voor de eerste keer het afval op met een zijlader. Dat betekent dat een mechanische arm de container oppakt, leegt en weer neerzet. Voor het aanbieden van de container gelden dan ook een aantal nieuwe regels. Zo moeten de containers in ieder geval op een rij staan en met de opening naar de weg en met één stoeptegel ruimte ertussen.

Nieuwe aanbiedregels

Waarom doen we dit?

Gemeente Midden-Delfland kiest voor zijbelading, omdat deze manier van inzamelen meerdere voordelen kent. Zo zijn er dankzij de mechanische arm minder medewerkers nodig en kunnen we per dag meer containers legen. Daarnaast biedt de mechanische arm verbetering voor de arbeidsbelasting, met als resultaat een duurzame en gezonde inzet van onze medewerkers. De vrijgekomen arbeidsplaatsen vullen we op een andere manier in. Medewerkers worden bijvoorbeeld ingezet als chauffeur/belader in de regio’s waar het aantal huishoudens toeneemt. Tot slot besparen we kosten, zodat de Gemeente Midden-Delfland de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk kan houden.

De afvalkalender in de Avalex App

Een overzicht van de inzameldagen vind je in de Avalex App onder het menu ‘inzamelen & ophalen’. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store of de App Store. Ook op deze website vind je de afvalkalender met alle inzameldagen. Ga naar www.avalex.nl/kalender en vul je postcode en huisnummer in.

 

 

Spring naar toolbar