Tanthof gaat van afval naar grondstoffen!

Vrijdag 15 november 2019

In de wijk Tanthof in Delft is na uitgebreid overleg met bewoners een plan opgesteld voor nieuwe wijkcontainers. Vanaf medio januari beginnen de werkzaamheden in Tanthof Oost om de nieuwe containerlocaties werkelijkheid te maken. Misschien zie je dus binnenkort jouw nieuwe container op straat! In Tanthof West zijn de containers inmiddels geplaatst. Woon je in Tanthof en ben je benieuwd naar de locaties van de nieuwe containers? Log dan in met je postcode en huisnummer om het ontwerpplan te bekijken. 

Restafvalbak wordt een PMD-container

Heb jij thuis een minicontainer voor restafval? In Tanthof West gaan we eind januari restafvalbakken omstickeren naar PMD-containers, en begin april worden de restafvalbakken in Tanthof Oost gestickerd. Vanaf het moment dat er zo’n mooie paarse sticker op zit, is de container voor PMD. Je kunt het restafval dan naar de nieuwe wijkcontainers brengen. Zo wordt het extra makkelijk om thuis je verpakkingsafval te scheiden. 

Woon je in een flatgebouw of complex? Voor ieder woontype willen we maatwerk leveren. We gaan goed kijken naar de inrichting van de containerruimtes in flatgebouwen, om te zorgen dat afval scheiden helder en makkelijk is.

Woon je in een bovenwoning maar heb je wel een eigen container? Dat is natuurlijk niet zo handig! Nu kun je gelukkig terecht bij de nieuwe wijkcontainers. We komen je minicontainer ophalen, dat spaart jou weer ruimte en gedoe.

Waar staat PMD eigenlijk voor?

PMD staat voor Plastic of Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Bijna alle verpakkingen uit de supermarkt mogen hierbij. Van PMD kunnen veel nieuwe dingen worden gemaakt, bijvoorbeeld nieuwe blikjes, tuinstoelen, kantoorbenodigdheden, WC-rol en zelfs truien! Lees hier meer over PMD.

Van afval naar grondstoffen

We willen het voor inwoners zo makkelijk mogelijk maken om afval gescheiden aan te bieden. Want van goed gescheiden glas, gft, papier, textiel en PMD kan weer iets nieuws worden gemaakt. Dan is het dus eigenlijk geen afval meer, maar grondstoffen. Alles wat bij het restafval terecht komt wordt verbrand. Dat is toch zonde? Als je alle grondstoffen apart inlevert blijft er maar een klein beetje restafval over. 

Lees meer nieuwsberichten