Voordijkshoorn gaat voor afval scheiden!

Woensdag 1 juli 2020

In de wijk Voordijkshoorn in Delft is er iets aan het veranderen aan de afvalinzameling. We leggen extra voorzieningen aan zodat het makkelijker wordt om thuis afval te scheiden.

Bewoners denken mee
In januari – toen dat nog mocht – hebben we een bewonersavond georganiseerd in het wijkcentrum De Parel. Op de bewonersavond en via de website hebben we heel wat reacties binnengekregen op de voorgestelde locaties voor de nieuwe containers. Bedankt! Met die reacties is een nieuw plan opgesteld voor het plaatsen van de wijkcontainers.

Inmiddels is een groot deel van de wijkcontainers al aangelegd. De nieuwe wijkcontainers kunnen direct na plaatsing worden gebruikt. Log in met je postcode en huisnummer om op de kaart de locaties te bekijken.

Restafvalcontainer wordt PMD-container
Zodra alle wijkcontainers op hun nieuwe plekje staan is het tijd voor de Go-Live-dag! Op maandag 6 juli krijgen in één keer alle 1700 restafvalcontainers bij mensen aan huis in Voordijkshoorn een paarse deksel. Vanaf dat moment is de container voor PMD. Woon je in Voordijkshoorn en heb je een eigen restafvalcontainer? Dan krijg je een brief van ons. Zet je container dan op 6 juli voor 7:30 ’s ochtends buiten. De container wordt eerst geleegd, dan gewassen en dan “omgedekseld”. Laat hem hiervoor buiten staan, ook na het legen. We kunnen tot zes uur ’s avonds langskomen.

PMD staat voor Plastic of Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Bijna alle verpakkingen uit de supermarkt die niet van karton of glas zijn, kunnen bij het PMD. Door PMD te scheiden houd je ineens veel minder restafval over. Dat kun je voortaan naar de wijkcontainer brengen.

Voor het eerst “omdekselen”
In wijken waar de nieuwe methode van inzamelen al is ingevoerd, werden er op de Go-Live-dag stickers op de restafvalcontainers geplakt om ze in PMD-containers om te toveren. In Voordijkshoorn gaan we voor het eerst de grijze deksels van de restafvalcontainers vervangen door paarse deksels, om aan te geven dat er alleen nog PMD in de container hoort. We hopen dat het er nog mooier uitziet en dat de deksels nog duidelijker zijn dan de stickers.  

Veranderingen in de flatgebouwen
In sommige flatgebouwen is er in het pand zelf een ruimte met verzamelcontainers. Ook hier gaan we aan de slag om zo veel mogelijk voorzieningen te bieden voor afval scheiden. Waar mogelijk komen er bakken voor PMD bij. Weten wat er allemaal in de PMD-container kan? Kijk dan eens op de PMD-infopagina of check www.afvalscheidingswijzer.nl.

Lees meer nieuwsberichten