Wij zorgen voor opgeruimde straten. Helpt u mee?

Woensdag 8 april 2020

Bij Avalex doen wij er alles aan om de reguliere inzameling van afval en grondstoffen doorgang te laten vinden. Zo hebben we extra hygiënemaatregelen ingesteld en zijn we op zoek naar extra handjes, zodat ook met extra ziekteverzuim het afval nog steeds van straat kan worden gehaald. Om ervoor te zorgen dat het afval netjes van straat gehaald kan worden, vragen we ook uw hulp.

Nu mensen veel thuis zijn wordt er ongeveer 20% meer huishoudelijk afval geproduceerd. Dit is een enorme stijging op onze normale inzameling. We doen dagelijks ons best om ook dit extra afval zo snel mogelijk op te halen, ondanks de beperkingen i.v.m. corona. Hiervoor zijn er extra routes ingezet en legen we vaker wijkcontainers. Zeker na het weekend zien we dat het nodig is en hebben we extra inzet. Belangrijk is dat afval in de juiste containers terecht komt en niet op straat. Containers raken nu sneller vol, maar vaak staat er nog een lege in de buurt. Kijk dus altijd bij een volle container ook of er elders nog een plekje vrij is om uw afval in te doen.

Ook merken we dat mensen hun tijd thuis gebruiken om eens flink op te ruimen. Zo wordt de zolder leeggehaald of duiken mensen hun berging in. Het aantal bezoeken op de milieustraat is met 35% gestegen. Hierdoor kunnen files ontstaan. Kom dus alleen naar de milieustraat als het echt moet en spaar kleine dingen thuis op, zodat je minder vaak naar de milieustraat hoeft te komen. Op de milieustraat zelf laten we per keer een beperkt aantal bezoekers toe, zodat de 1,5 meter afstand tot u en onze medewerkers gehandhaafd kan worden. Zorg dat we het veilig houden voor elkaar. Vooral op vrijdag en zaterdag is het extra druk, dan heeft u een grotere kans om in de rij te moeten staan.

Samen zorgen we voor opgeruimde straten. Houd onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Medewerker milieustraat Miranda van Leeuwen: “We werken keihard om iedereen te kunnen helpen, maar we hebben ook de hulp van de bewoners nodig. Kom alleen naar de milieustraten als het echt moet!”

Lees meer nieuwsberichten