16 maart 2021

Zaterdag 20 maart: Landelijke Opschoondag

Dit jaar vindt de Landelijke Opschoondag, in aangepaste vorm, plaats. Doe mee en maak op zaterdag 20 maart een opschoon-ommetje.

Wil je dit jaar in actie komen op Landelijke Opschoondag? Dat kan door, als je een frisse neus haalt – rekening houdend met corona – een opschoon-ommetje te maken. Vraag je vrienden, collega’s en bekenden, hetzelfde te doen. Zo worden onze buurten zwerfafvalvrije schoonheden waar je lentekriebels van krijgt. En doen we het, op afstand toch nog samen.

Meld je actie aan op de Supporter van Schoon website. Hier vind je alle informatie over de Landelijke Opschoondag én wie er allemaal aan de slag gaan.

Met litterati-app bijdragen aan zwerfafvaloplossing

Wil je net iets meer doen dan alleen opruimen? Maak dan gebruik van de Litterati-app. Hiermee kun je het gevonden en opgeruimde afval vastleggen op je telefoon. De gegevens, die jij verzamelt worden dan gebruikt voor onderzoek naar zwerfafval, waarbij ook gezocht wordt naar structurele, effectieve oplossingen. Zo kan met jouw hulp, het zwerfafvalprobleem bij de bron worden aangepakt.


Spring naar toolbar