Vacature Procesbeheerder Afvalstromen

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je procesmatig in control bent? Waarbij je goed moet kunnen schakelen tussen betrokken partijen? Begrijp jij administratieve processen en maak je graag verbeterslagen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In deze rol ben je verantwoordelijkheid voor de integriteit en juistheid van alle registraties van grondstoffen en afvalstromen, die voortkomen uit de operationele werkzaamheden van de organisatie. Eventuele correcties of aanvullingen verwerk je natuurlijk, maar nog veel belangrijker is dat je signaleert waar processen moeten worden aangepast om de primaire registratie gelijk goed te laten verlopen. Daarin neem je initiatief en stel je in overleg verbetervoorstellen op. Je hebt daarvoor contact met o.a. teamleiders, chauffeurs en incidenteel. Je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus en je bent in staat om te overtuigen. Efficiëntie in het proces is belangrijk voor jou. Daarom werken wij samen continue aan verbetering van onze processen.

Denk bij de registratie aan soort en hoeveelheden grondstoffen die jouw collega’s bijvoorbeeld op het overlaadstation binnen brengen of afleveren bij eindverwerkers. Het is een nauwkeurige functie waarbij je de juistheid van aangeleverde gegevens hoog op jouw prioriteitenlijstje zet. Als je opmerkt dat gegevens niet kloppen, ben jij degene die ervoor zorgt dat het de volgende keer beter gaat. Verder zul je verantwoordelijk zijn voor bijkomende werkzaamheden zoals het opvragen en controleren van de weeggegevens bij leveranciers. Avalex vindt het belangrijk dat je betrokken bent bij de organisatie en staat open voor jouw inbreng, bijvoorbeeld voor efficiënte oplossingen.

De afdeling Bedrijfsbureau, waar deze functie onderdeel van is, ondersteunt het primair proces met planning en roosteren, maar ook met databeheer, informatievoorziening en optimalisatie van routes en onze logistieke dienstverlening. De wettelijk verplichte registratie van onze afvalstromen is een belangrijke taak van het bedrijfsbureau.

Wie ben jij?

 • Jij hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en neemt eigenaarschap voor de afvalstoffenregistratie;
 • Jij werkt accuraat;
 • Jij neemt initiatief om het proces in overleg te verbeteren;
 • Jij hebt sociale skills om informatie te achterhalen en te overtuigen waar nodig;
 • Jij bent digitaal vaardig;
 • Jij hebt minimaal een MBO 4 diploma.

Wat bieden wij?

 • Leuke collega’s;
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van opleiding, training en/of individuele begeleiding;
 • Pensioenregeling bij het ABP;
 • 17,5% Individueel Keuze Budget;
 • Werk in een bedrijf wat milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan;
 • Een functie met inspraak en verantwoordelijkheid;
 • Tijdelijk werk met de intentie om na bepaalde tijd een dienstverband aan te bieden;
 • Salaris conform cao SGO schaal 8.

Over Avalex

Avalex is een ambitieuze, relatief jonge en groeiende organisatie, waar rond de 200 enthousiaste medewerkers samen zorgen voor de inzameling van huishoudelijk afval van zes gemeenten. Als maatschappelijke onderneming gaan wij voor de principes van duurzaam ondernemen. Optimale dienstverlening is voor ons de basis, wij richten onze dienstverlening meer op afvalpreventie en versterken onze impact op de regionale circulaire keten. Zo werken we hard aan de doelstellingen van de gemeenten: minder restafval en méér grondstoffen terugwinnen.  

De wereld van afval en grondstoffen is sterk in beweging. En het belang en de urgentie van de circulaire economie neemt alleen maar toe. Wil jij je daar graag voor inzetten? Dan maken we graag kennis met jou! 

Pas je in het gevraagde profiel en zie jezelf in de uitdagende werkomgeving bij Avalex aan de slag gaan? Aarzel dan niet langer en solliciteer snel via onderstaande button.