Vacature Teamleider Financiële Administratie/Senior Administrateur

Via JS Consultancy

Organisatieomschrijving

Avalex is een maatschappelijke onderneming in afval- en grondstoffenmanagement. Een ambitieuze, relatief jonge en groeiende organisatie, waar rond de 220 enthousiaste medewerkers samen zorgen voor in totaal zo’n 166.000 huisaansluitingen in zes aangesloten gemeenten. Zij werkt met haar gemeenten toe naar afvalbeleid om “Van Afval naar Grondstof” te gaan. Avalex draagt op deze manier bij aan een schone en duurzame samenleving. Avalex richt zich hierbij intern op verduurzaming van haar bedrijfsvoering en het realiseren van een efficiëntere inzameling. In de afgelopen jaren zijn hiervoor al een aantal acties ondernomen zoals het uitrollen van Het Nieuwe Inzamelen (gescheiden inzameling van grondstoffen), het bepalen van een nieuwe organisatiestructuur met bijbehorende personele ontwikkelingen en het opstellen van een moderniseringsplan.

Profiel functie

Als Teamleider Financiële Administratie vervul je een belangrijke rol in het voeren van de financiële- en salarisadministratie. Aan jou de taak om als team mee te groeien met de organisatie en een verdere professionaliseringsslag te maken. In de rol van teamleider FA stuur je de Medewerker Financiële Administratie aan. Samen ben je onder jouw leiding verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie waaronder: grootboek, crediteuren- en debiteurenadministratie, liquiditeit, vaste activa en de maand- en jaarafsluitingen.

Je neemt graag de verantwoordelijkheid en coacht je collega in het dagelijkse werk. Met jouw kritische blik en sterk analytisch vermogen maak jij het verschil. Door de aard van het werk is het van belang dat je snel kan schakelen, prioriteiten kunt stellen en dat je stressbestendig bent. Je adviseert de budgethouders en je bent een belangrijke sparringpartner voor onze controllers en het directielid Bedrijfsvoering. Als applicatie-beheerder van AFAS ben je verantwoordelijk voor het efficiënt en eenduidig inrichten en volgen van processen, procedures en richtlijnen.

Waar ga je werken?

De functie van Teamleider Administratie is onderdeel van de directie Bedrijfsvoering. De directie Bedrijfsvoering bestaat uit de teams Financiën, Control, P&O, ICT en Facilitair en Inkoop.

Wat vragen wij?

 • Minimaal een afgeronde HBO-bachelor Bedrijfsadministratie (SPD of HBO-Accountancy);
 • Je hebt affiniteit met fiscaliteit, zoals BTW, loonbelasting en vennootschapsbelasting;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met ERP-systemen (Afas) en MS Office;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je bent hands-on ingesteld;
 • Je hebt ervaring met het voeren van een volledige administratie en het opstellen van een dossier voor de accountant;
 • Analytisch en cijfermatig inzicht;
 • Communicatief sterk: je kunt goed op alle organisatieniveaus en naar externe partijen helder en verbindend communiceren;
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving en jaarverslaggevingsrichtlijnen. Kennis van het Besluit Begroting & Verantwoording (BBV) is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto salaris extra (deze is vrij besteedbaar en je mag zelf bepalen hoe je dit inzet);
 • Een contract van 36 uur per week. Dit is in overleg flexibel in te delen;
 • Je pensioenregeling bij het ABP;
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.

Solliciteren?

Pas jij in het gevraagde profiel en ben jij de gedreven deskundige collega waar we naar op zoek zijn? Aarzel niet en solliciteer via onderstaande button. Wil je liever eerst meer informatie? Bel dan met Josella van der Plas – de Graaf (Teamleider P&O/Beleidsadviseur), 06 3195 2744.