Restafval

Als je al je afval scheidt, houd je alleen nog restafval over. Als je goed hebt gescheiden, is dat bijna niets! Helaas worden er toch nog vaak dingen bij het restafval gedaan, die je ook prima kon scheiden. Denk aan PMD, GFT of papier. Zonde! Want restafval kunnen we niet recyclen en wordt daarom verbrand. Eigenlijk verbrand je dus waardevolle grondstoffen.

Wat is dan nog restafval?

  • Kattenbakkorrels
  • Chipszakken (gemaakt van een laagje plastic en aluminium dat met elkaar versmolten is)
  • Luiers en incontinentiemateriaal
  • Stofzuigerzakken

Let op: nat of vet geworden papier/karton, zoals papieren zakdoekjes en pizzadozen, kunnen niet gerecycled worden als papier en horen dus helaas ook bij het restafval.

 

Hoe scheid je je restafval?
Straks wordt PMD ook aan huis ingezameld! Dat maakt het scheiden een stuk gemakkelijker. Gebruik dan je prullenbak thuis bijvoorbeeld alleen voor PMD. Dit is de grootste bron van huishoudelijk afval. Het restafval dat je overhoudt, kun je verzamelen in een klein zakje. Let er bij het boodschappen doen op dat je alleen producten koopt waarvan de verpakking bij het PMD mag. Lukt dat niet? Probeer dan een grootverpakking te kopen. Zo heb je meer product en minder afval dan wanneer je steeds losse verpakkingen koopt.

Wist je dat..

Al het restafval wordt verbrand? Dat is dus alles wat jij in de grijze container doet! Onwijs zonde, toch?


Spring naar toolbar